VSOP

Een aardige lakmoesproef voor een Nederhop debuut is altijd weer of de rappers zo weten te overtuigen dat je ook werkelijk wilt weten wat ze allemaal in hun moerstaal uitkramen. De nedercrew VSOP weet op zijn debuut Huiswerk zoveel nog wel af te dwingen. Met de sfeer van een party crew, maar met de arrogantie van `geboren rappers', worden fijne kapsones vol zelfspot opgelepeld, en gezegd moet dat VSOP qua mc's niet zuinig in z'n talenten zit. Productioneel is het een ander verhaal. Dat de Nederhop muzikaal chronisch tien jaar achterloopt op de ontwikkelingen in de rest van de wereld, wreekt zich ook nog te vaak op Huiswerk. Oubollige strijkersbombast uit de computer, halfdroge beats die naar TMF blijven stinken, funk uit foute hoeken: het typische Nederhopse jatwerk, de horrelvoet van het genre. Jammer, want onder sommige raps op dit debuut hoor je wel degelijk de hang naar avontuur. Die kant moet het op, want de mc's van VSOP verdienen een tovenaar.

VSOP: Huiswerk (TopNotch, PIAS) ***

    • Nanne Tepper