Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Endemol Frankrijk ligt overhoop met tv-zender M6

Het mediabedrijf Endemol ligt in Frankrijk in de clinch met de televisiezender M6. Het Franse persbureau AFP meldde gisteren op basis van zegslieden van justitie dat drie medewerkers van Endemol zijn aangehouden op verdenking van het stelen van programma-ideeën van M6. De arrestaties volgen op een klacht van de zender na het overstappen van een van zijn topfunctionarissen naar de Franse dochter van Endemol. Een woordvoerder van Endemol kon het verhaal niet bevestigen. Wel erkende hij dat de verstandhouding tussen beide bedrijven ,,niet optimaal'' is. ,,Half maart deed de Franse politie op verzoek van M6 een inval op ons hoofdkantoor in Frankrijk. Daarbij werd niets gevonden'', aldus de zegsman. Inmiddels heeft Endemol een zaak aangespannen tegen M6. ,,Het M6-programma Les Colocatoraises lijkt namelijk verdacht veel op Big Brother.''