Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Handel

Atlas Copco verkoopt divisie

Het Zweedse machinebouwconcern Atlas Copco wil zijn divisie elektrische gereedschappen verkopen. Het gaat daarbij om de productie van apparaten onder de merken AEG en Milwaukee met een gezamenlijke jaaromzet van 700 miljoen dollar (590 miljoen euro). De divisie is winstgevend en heeft behoorlijke marktaandelen, vooral in Noord-Amerika. Atlas Copco liet gisteren weten toch tot verkoop te hebben besloten omdat de gewenste positie van nummer één of twee die het concern op zijn markten wil hebben nog ver weg is. De Zweden kochten het Duitse AEG in 1991 en het Amerikaanse Milwaukee in 1995.