Prostituee werkloos

Niet iedereen is blij met de uitbreiding van de EU. Volgens het Tsjechische dagblad Pravo zijn prostituees in het Tsjechische grensgebied hun nering zo goed als kwijtgeraakt nu de grenzen open zijn en er geen lange wachtrijen met vrachtwagens meer zijn.

,,Voorheen moesten chauffeurs urenlang wachten en dit trok natuurlijk prostituees aan'', aldus politiechef Jan Hruza van grensstadje Ceský Tˇešín. ,,Maar nu hebben chauffeurs nauwelijks tijd meer. Bijna niemand stopt meer voor prostituees.''

In de buurt van grensplaats Dubi, op de weg van Praag naar Berlijn, zijn tientallen bordelen over de kop gegaan. Vele staan er nu te koop, aldus de woordvoerder van de gemeente Dubi.

Het Tsjechische statistische bureau schatte in 2002 dat jaarlijks met prostitutie zo'n 6 miljard kroon (190 miljoen euro) gemoeid is.