Opnieuw forse verliezen Alitalia

De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft in het eerste kwartaal een verlies voor belasting en bijzondere posten geboekt van 206,3 miljoen euro. Dat is iets meer dan een jaar geleden.

De omzet ging in de eerste drie maanden omlaag van 1,02 miljard naar 890,4 miljoen euro. Uit de cijfers blijkt verder dat de nettoschuld van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij is opgelopen tot 1,63 miljard euro.

Alitalia zit momenteel zwaar in de problemen. De Italiaanse regering die voor tweederde eigenaar is van het bedrijf, verving onlangs de directie als onderdeel van een reddingsplan.

De regering Berlusconi liet toen weten op zoek te zijn naar investeerders voor een kapitaalinjectie. Het nieuwe bestuur zegt nu dat het bedrijf op korte termijn een lening zou moeten krijgen voor een reorganisatie, en vraagt daarbij steun van de staat.

Plannen van de vorige directie om te reorganiseren zorgden onlangs voor de nodige onrust. Ze wilde enkele duizenden banen schrappen om kosten te besparen. Dat leidde tot werkonderbrekingen bij Alitalia, waar ongeveer 20.000 mensen werken.