Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Inbeslagname bij wapenhobbyist

In een schuur bij een woning van een 30-jarige inwoner van Grou heeft de politie gisteren 146 wapens en 277 kogels van divers kaliber in beslag genomen. De man verzamelde de wapens, die hij in binnen- en buitenland kocht, al vanaf zijn jeugd. ,,Een uit de hand gelopen hobby'', aldus de Friese politie vanmorgen. De wapens, waaronder vijf scherpschietende vuurwapens, twee gaspistolen, twee gasrevolvers, een alarmpistool, messen, bijlen, zwaarden, wapenstokken en werpsterren, worden vernietigd.