Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Goedkoop naar de zon vliegen

Door de kleine vraag kunnen prijzen voor vliegvakanties naar bestemmingen rond de Middellandse Zee in juni en juli halveren vergeleken met de prijzen in de reisgidsen. Dat zei directeur W. van den Hoogen van reisbureau D-Reizen vanmorgen. Op dit moment ligt het aantal boekingen naar die bestemmingen ruim 10 procent lager dan vorig jaar. Mensen boeken volgens Van den Hoogen minder reizen als gevolg van het Europees kampioenschap voetbal in Portugal en de Olympische Spelen in Griekenland. Verder gaan toeristen verder weg nu de sars-epidemie voorbij is en verre bestemmingen relatief goedkoop zijn door de lage koers van de dollar.