Gemeente akkoord met reddingsplan profclub Emmen

De gemeenteraad van Emmen is afgelopen nacht akkoord gegaan met een reddingsplan voor eerstedivisieclub Emmen. Het plan bestaat onder meer uit een gemeentelijke lening van 2,35 miljoen euro tegen 2,75 procent rente aan de noodlijdende voetbalclub. Ook gaat de gemeente er van uit dat derden geld op tafel leggen. In totaal moet er 7,65 miljoen euro aan financiering op tafel komen. Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben gisteren een gift van een half miljoen euro toegezegd en een lening van 1,5 miljoen euro aan de gemeente. Verder hebben bedrijven en supporters toezeggingen gedaan over kwijtscheldingen, giften en garantstellingen. Voorwaarden voor de financiële steun zijn dat het huidige management opstapt, de begroting volgend seizoen sluitend is en een gemeentelijke toezichthouder op het financiële beleid toeziet. Verder eist de gemeenteraad dat op 27 mei honderd procent zekerheid is over de 2 miljoen euro die de `derden' hebben toegezegd.