Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Milieu en natuur

Eigen nieuws

Eigen vakantienieuws van Katelijne Brongers, 10 jaar, uit Rijswijk

Een weggelopen broer

In de meivakantie ben ik met mijn vader, moeder en mijn broers Michiel (16) en Alexander (14) op vakantie naar Berlijn geweest. Alleen mijn broers wilden eigenlijk niet mee maar ze moesten toch mee van mijn ouders. Een keer zijn we door de stad gaan wandelen. Toen gingen we lunchen op een bankje midden in de stad. Michiel ging één bank verder zitten en Alexander nog een bank verder. Alexander was boos en wilde niet lang wachten. Hij liep in zijn eentje verder door. Tien minuten later gingen wij ook verder. Dezelfde kant op als hij. Maar toen ging hij alweer teruglopen tussen veel andere mensen. Hij was nog steeds heel boos en wilde niet met ons meegaan. Wij gingen toen naar een museum en langs andere straten terug naar de auto. Dat duurde wel anderhalf uur. Waar Alexander precies was wisten we eigenlijk niet. Maar toen we bij de auto kwamen was Alexander daar al. Die heeft daar vast een hele tijd moeten wachten maar dat heeft hij ons nooit verteld.

Un raaket met vuurspuugers

Eigen tekening van Philo Hoorn, 3 jaar, uit Rotterdam

Vliegtuig auto trein

Eigen tekening van Tessa Canoy, 7 jaar, uit Santpoort-Zuid

Gedicht over school

Op school moet je leren

Over bomen en beren

Op school moet je ook schrijven

En ook taal, je leert het allemaal

Je moet veel rekenen

Maar soms mag je ook tekenen

Soms ga je zingen op de muziek

van een fluit

En dan, om kwart over drie

is de school uit.

Eigen gedicht van Fleur Arkesteijn, groep 6, uit Den Hoorn

Kikkervisje

Ik ben een kikkereitje.

Hé, ik ben een kikkervisje.

Fijn, die achterpoten.

Hé, ik heb voorpoten.

Die takjes die ik had zijn weg.

Mijn achter- en voorpoten groeien.

Wat vreemd, mijn staart wordt kleiner.

En ik word groter.

Ik moet naar boven om lucht te krijgen.

Nu is mijn staart heel, heel klein.

Hé, ik kan kwaken.

Ik ben een kikker.

Eigen kikkernieuws van Marijn Nijsse, 7 jaar, uit Oud-Sabbinge

Paard en poes

Toen we aankwamen stond oma voor de deur. Ze ging gelijk met mama praten. Ik dacht in m'n hoofd: ,,Opzij, opzij want ik wil zien hoe het huis er uitziet.'' Ik ging eerst schommelen, maar toen we naar het paard gingen dacht ik: ,,Hoe zullen we hem noemen''. Ik zei: ,,Bles!'' ,,Ja'', riepen m'n broers, want hij hàd ook een bles. Toen ben ik op het schuurtje geklommen en wat zag ik daar aan de overkant van de beek? Een poesje! Ze was zo lief! Maar toen we weg gingen, kon ik géén afscheid van haar nemen.

Eigen dierenliefdesnieuws van Fenna Jensma, 7 jaar, uit Leiden

Sloot

Onze vader heeft zondag

10 km hardgelopen in Utrecht.

Hij heeft er 42 minuten over gedaan.

We hadden ieder voor papa een bosje bloemen geplukt.

Hij vond de bloemen heel mooi.

We zagen 3 koeien in de sloot.

Eigen nieuws van Esther en Hannah Warnar, 7 en 8 jaar, uit Gouda