Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Winst Telefónica naar verwachting

Het Spaanse telecomconcern Telefónica heeft in de eerste drie maanden van dit jaar zijn nettowinst zien stijgen van 543 miljoen tot 558 miljoen euro. De omzet nam toe van 6,46 tot 6,96 miljard euro. De resultaten vallen binnen de verwachtingen van de analisten. Het amusementsbedrijf Endemol, dat Telefónica in handen heeft, boekte een omzetgroei van 19,4 procent tot 233 miljoen euro. De winst van Deutsche Telekom viel tegen. Deze daalde van 853 miljoen tot 169 miljoen euro. De omzet liep op van 13,62 miljard tot 13,98 miljard euro.