Liselore Gerritsen

Lang niets van Liselore Gerritsen gehoord. Ver van het grotestadslawaai, met een omzwachteld timbre, zong ze liedjes van eigen makelij, maar de laatste jaren leek het alsof die bron was stilgevallen. Nu is er echter nieuw werk: een bundeltje met hard kaft, waarin de teksten staan die op de bijbehorende cd worden gezongen.

Meewiegend met de sfeervolle arrangementen van Bart Wolvekamp, die ook de meeste melodietjes schreef, zingt Gerritsen 14 liedjes in haar eigen, licht poëtische stijl waarin het buitenleven duidelijke sporen heeft nagelaten. Twee nummers zijn geïnspireerd door Hildegard Knef, wier breekbare, zingzeggeluid enigszins vergelijkbaar is. Typerend is het tere Liefdeslied, dat subtiel naar de dood van haar ouders verwijst: ,,Mijn moeder zong een lied/ mijn vader raakte zacht de toetsen aan/ het was een melodie/ die een leven lang met mij is meegegaan...''

Liselore Gerritsen: Liselore Nu. DRPL 75188

    • Henk van Gelder