Bomaanslagen Athene opgeëist

Een extremistische groepering, die zichzelf `Revolutionaire Strijd' noemt, heeft de bomaanslagen van vorige week in de Griekse hoofdstad Athene opgeëist. De groep zegt in een brief aan het blad Pontiki dat de ,,Griekse transformatie in een fort, de betrokkenheid van de NAVO en buitenlandse inlichtingendiensten laten zien dat de Olympische Spelen [die deze zomer in Athene worden gehouden, red.] niet een festiviteit zijn zoals de organisatoren zeggen, maar een oorlog''.

,,Alle leden die het internationale kapitaal vertegenwoordigen, mondiale huurlingen en staatsfunctionarissen, en ook de rijke westerse toeristen die zich voornemen hier te zijn, zijn niet welkom'', aldus de groepering.

De bomaanslagen vonden vorige week woensdag plaats. Drie bommen ontploften voor een politiebureau, een dag later ontplofte er één bij een bank. De Griekse politie zegt `Revolutionaire Strijd' te kennen. De groep is ook verantwoordelijk te zijn voor een bomaanslag op een rechtbank in Athene in september vorig jaar.

Reportagepagina 12