`Tweeling De Boer naar club in Qatar'

Frank en Ronald de Boer (33) sluiten hun carrière af in Qatar. De tweeling die nu nog onder contract staat bij Glasgow Rangers, heeft gisteren volgens zaakwaarnemer Rob Jansen een mondeling akkoord bereikt met de voetbalbond van het oliestaatje over een contract voor één seizoen, met een optie voor nog een seizoen. Het is nog niet duidelijk bij welke club het voetbalduo komt te spelen.

,,Dat bepalen ze in Qatar zelf'', zegt Jansen die aangeeft nog op een officiële bevestiging te wachten om de transfer definitief te kunnen afronden. Volgens Rob Cohen, schoonvader van Ronald en financieel adviseur van de tweeling, is de overgang van Frank nog lang niet zeker, zo verklaarde hij gisteravond laat tegenover Studio Sport. De linksbenige verdediger zou pas na het EK in Portugal over zijn sportieve toekomst beslissen.

Frank de Boer zou ook bij Glasgow Rangers kunnen blijven, maar volgens zaakwaarnemer Jansen besloot hij niet in te gaan op de aanbieding van de Schotse club. ,,Ze willen volgend seizoen sowieso bij elkaar blijven'', aldus Jansen. Ronald de Boer gaf al in een eerder stadium te kennen na dit seizoen te vertrekken bij Glasgow Rangers.

Aan het begin van dit speeljaar deed de club Al Ryaan uit Qatar al een voorstel aan Frank de Boer, die toen de voorkeur gaf aan een overgang naar het Turkse Galatasaray. Eind januari leverde hij zijn contract in Turkije in en werd in Schotland herenigd met zijn broer Ronald. De verbintenissen van het tweetal lopen na dit seizoen af.