Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Oorlog

Toch subsidie zonnepanelen

Honderd klanten van BeldeZon krijgen alsnog hun volledige subsidie voor de aanschaf van een zonnepaneel. Ze hadden hierover een conflict met de belastingdienst, dat door het gerechtshof in Den Haag in hun voordeel is beslist. Dat maakte BeldeZon, leverancier van de zonnepanelen, gisteren bekend. De klanten hadden in 2002 een beroep gedaan op de Energie Premie Regeling (EPR), die toen nog via de fiscus liep. Het kabinet is vorig jaar oktober gestopt met de EPR. Een meerderheid in de Tweede Kamer is het daar niet mee eens.