Terug voor de tweeling

Marianne Kopp (37) wordt directeur van Connexxion Vloot. De BV heeft de zorg voor de zesduizend voertuigen en de inkoop van de openbaar vervoerder. Kopp werkt nu nog bij Rolls-Royce in Duitsland, waar zij sinds zeven jaar manager van de inkoopafdeling is. Daarvoor werkte zij een aantal jaren bij Fokker. Kopp volgde een opleiding HTS vliegtuigbouw in Haarlem en deed bedrijfsmanagement in Utrecht. Kopp keert terug naar Nederland omdat zij een tweeling heeft die zij in Nederland wil laten opgroeien. ,,Dichter bij de familie. Ik ben getrouwd met een Duitse man en hij wil gelukkig ook in Nederland gaan wonen.'' Bij Connexxion kan Kopp naar eigen zeggen ,,de ervaring gebruiken die ik bij Rolls-Royce heb opgedaan. Vooral waar het inkoop en logistiek betreft. De privatisering van het openbaar vervoer roept om een andere kijk op beheer en besteding. We moeten beter op de kosten letten dan in het verleden. Ook moeten we concurreren met andere partijen in de markt. Ik ben gewend aan een grote internationale organisatie. Met de ontwikkeling in het openbaar vervoer kan dat van pas komen.''

Personalia@nrc.nl

    • Gert-Jan Wondergem