Schalken en Verkerk verliezen eerste duel

De Nederlandse tennissers Sjeng Schalken en Martin Verkerk zijn gisteren allebei in de eerste ronde van het graveltoernooi in Hamburg uitgeschakeld. Schalken moest bij een 5-1 achterstand in de eerste set tegen de onbekende Spanjaard Oscar Hernandez met een blessure aan de hamstring opgeven. Verkerk verloor in twee sets van de Kroaat Ivan Ljubicic: 7-5 en 7-6.

Voor Schalken was de partij tegen Hernandez de zoveelste tegenvaller van de afgelopen weken. De Limburger wist in de laatste vijf toernooien die hij speelde slechts één partij te winnen. Die zege haalde hij vorige week in Rome tegen de Australiër Wayne Arthurs.

Schalken zoekt al een tijdje tevergeefs naar de juiste vorm. Tegen Hernandez kampte de nummer één van Nederland dit keer een fysiek probleem waardoor hij de partij vroegtijdig moest staken. `Mijn linkerhamstring deed te veel pijn. Ik zit er al een tijdje mee. Door de verharding van mijn hamstring werd mijn been een beetje stijf, waardoor ik niet meer zo snel was. Heel irritant', schreef Schalken na de partij op zijn website.

Schalken, die volgende week in Duitsland met Verkerk en John van Lottum uit zou komen in de World Team Cup, hoopt op tijd fit te zijn voor Roland Garros. Het grandslamtoernooi in Parijs begint over twee weken. Schalken: `De hamstring moet nog een stuk sterker worden, er zal veel gemasseerd worden, maar ik heb er goeie hoop op dat ik het haal'.

Verkerk verloor onlangs op het graveltoernooi van Monte Carlo ook al van Ljubicic. De finalist van Roland Garros kampte de laatste weken met een blessure aan zijn hand. Over twee weken moet Verkerk in Parijs zijn plaats in de top-20 zien te behouden.