Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Meer omzet voor industriesector

De industrie heeft in maart 8 procent meer omgezet dan in dezelfde maand vorig jaar. Vergeleken met februari bleven omzet en productie in maart nagenoeg gelijk. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De industrie heeft in het eerste kwartaal, na correctie voor het aantal werkdagen, ongeveer evenveel geproduceerd als in dezelfde periode in 2003. Dat was voor het eerst sinds het derde kwartaal van 2001. De omzet was in het eerste kwartaal van 2004 2 procent hoger dan vorig jaar.