Huiszoekingen bij Italiaanse voetbalclubs

De Italiaanse politie heeft gisteren huiszoekingen verricht bij een aantal voetbalclubs, waaronder Siena, Reggina, Chievo Verona en Lecce die in de hoogste afdeling spelen. De politie onderzoekt banden tussen de clubs, de gokwereld en de georganiseerde misdaad. Spelers zouden geld van de maffia hebben geaccepteerd om de uitslagen van wedstrijden te beïnvloeden door middel van gokken op internet. Een van de duels was Lecce-Siena (0-0). Tijdens een afgeluisterd telefoongesprek voorspelt een keeper van Siena al voor de wedstrijd dat dit duel in 0-0 zou eindigen. Volgens de directeur van Siena, Walter Scapigliati, worden twaalf clubs uit de Serie A verdacht en is zijn club het grootste slachtoffer in de zaak. Een eenheid van de antimaffia uit Napels doorzocht het kantoor van Siena en nam bewijsstukken in beslag. Twintig spelers zouden bij de zaak zijn betrokken, van wie drie spelers van Siena.