Brons voor Groot

Chantal Groot heeft gisteren, op de tweede dag van de EK langebaan (50 meter), voor de derde keer in haar carrière een bronzen medaille gewonnen op de 50 meter vlinderslag. Een matige finish voorkwam een hogere eindklassering voor de 21-jarige sprintster. Toch ervoer Groot haar derde plaats als een bevrijding, nadat twijfels de laatste maanden bezit van haar hadden genomen. Trainer-coach Fedor Hes was teleurgesteld. ,,Als ze ooit een kans had om goud te pakken, was het nu.'' Moniek Nijhuis slaagde er niet in om op de 100 meter schoolslag kwalificatie voor de Olympische Spelen af te dwingen. Ze werd tiende in de halve finales.

Edith van Dijk heeft zich vanochtend afgemeld voor de eerste wedstrijd van de EK openwater, over vijf kilometer. De zwemster heeft last van buikloop. ,,Ze heeft al 24 uur last en heeft liters vocht verloren'', aldus coach Jaap van Goor. Hij kon nog niet zeggen of Van Dijk morgen kan deelnemen aan de tien kilometer en zondag aan de 25 kilometer. Op deze disciplines is Van Dijk titelverdedigster.