Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Woensdag begint het proces in de zaak Maja Bradaric die vorig jaar werd vermoord en verbrand door leeftijdgenoten. Een reconstructie aan de hand van gesprekken met de advocaten en de klasgenoten van de daders en het slachtoffer. Ned.2, 18.20-19.10u

Netwerk. Reportage over de woningnood. Meer dan 500.000 Nederlanders zoeken een huis. Ook de Nota Ruimte van het ministerie van VROM kan dat probleem niet op korte termijn oplossen. Verder voorspelt de onderzoeker Steven Hill een nek-aan-nek-race bij de komende presidentsverkiezingen in de VS. Ned.1, 20.30-21.07u.

Nova. Aandacht voor de in Irak omgekomen Nederlandse militair. En het eerder aangekondigde item over de verwevenheid tussen terrorisme en criminaliteit naar aanleiding van een boek hierover van Siem Eikelenboom. Een ex-hoofd van de Franse geheime dienst stelt dat criminele terrorismenetwerken ook in Nederland actief zijn. Ned.3, 22.20-23.05u.

Het elfde uur. Defensiedeskundge Rob de Wijk over de gevolgen voor de VS van de beelden uit de Abu Ghraib-gevangenis. Christine van Reeuwijk, ME-patiënt, schreef het boek `Wie weet morgen'. Voormalig klokkenluider Paul van Buitenen over zijn nieuwe politieke partij Europa Transparant.

DOCUMENTAIRE

Studio Sport Document: De erfenis van Red Rum, blik achter de schermen van The Grand national, 's werelds grootste en gevaarlijkste paardensportevenement sinds 1839. NOS, Ned. 2 21.23-22.18u.

VPRO's Import: The Fred Korematsu story, Of Civil Wrongs & Rights. Documentaire over het Amerika na de aanval op Pearl Harbour in WOII, toen Amerikanen met een Japanse achtergrond werden gedetineerd. Fred Korematsu onderging plastische chirurgie om er `Amerikaans' uit te zien. VPRO, Ned. 3 23.45-00.35u.

Andere Tijden. Over het dieet van dokter Moerman, gebaseerd op duivenvoer, dat voor kankerpatiënten geneeskrachtig zou zijn en in de jaren zestig en zeventig populair was. Gesprekken met gelovers en niet-gelovers in het Moerman-dieet. Ned. 3 20.58-21-25u.

Hoge bomen. Reconstructie van het leven van Wim Kan, Ned. 1, 21.05-21.50u. Zie TV-Vooraf.

INFORMATIEF

Keuringsdienst van Waarde. Consumentenrubriek, vanavond over de inhoud van het `verantwoorde tussendoortje', dat dikwijls dikker maakt dan de verpakking doet vermoeden. Ned. 3 21.30-21.55u.

KUNST