Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Arbeidsmarkt

Nieuwe CAO voor taxibranche

FNV Bondgenoten en het CNV hebben vannacht een akkoord bereikt over een nieuwe CAO voor 2004 voor de taxibranche. Het akkoord kwam na een vergadering met werkgeversorganisatie KNV Taxi die gistermiddag om 13.00 uur begon en rond 04.00 uur 's nachts eindigde. Dat heeft een woordvoerder van FNV Bondgenoten bekendgemaakt. In de CAO is onder meer afgesproken dat de 40.000 werknemers in de taxibranche een eenmalige uitkering van 250 euro krijgen. Bovendien wordt het tweede ziektejaar zodanig aangevuld dat het inkomen niet onder het minimumloon zakt.