Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

KPN moet klanten sneller overzetten

KPN mag niet langer treuzelen met het overzetten van klanten naar een andere aanbieder van snel internet. De telecomtoezichthouder Opta heeft gisteren bepaald dat mensen die een andere aanbieder voor internet via een zogeheten adsl-verbinding willen, binnen een paar uur moeten kunnen overstappen. Nu kan het soms meer dan een maand duren voordat dat is geregeld. De Opta nam de zaak onder de loep op verzoek van internetaanbieders Tiscali, Versatel en BBNed. De aanbieders klaagden dat KPN overstappende klanten eerst afsluit en pas na weken een nieuwe verbinding geeft.