Grieken beginnen met monteren van het olympisch dak

Bouwvakkers in Athene zijn gisteren begonnen met het monteren van het veelbesproken dak op het olympisch stadion in de Griekse hoofdstad. Onder het oog van topfunctionarissen van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) hesen werknemers in een langzaam tempo de eerste van de twee 71 meter lange bogen waarop een zware dakconstructie van staal, glas en carbon moeten komen te rusten. De werkzaamheden aan het dak zijn tien dagen voor de afloop van een ultimatum van het IOC begonnen. Als met het monteren niet vóór 20 mei een begin zou zijn gemaakt, had het IOC het kostbare project afgeblazen en zou het olympisch stadion dakloos zijn gebleven. Het dak is een ontwerp van de Spaanse architect Santiago Calatrava. De constructie moet niet alleen bescherming bieden tegen regen, maar vooral tegen de hete zon in augustus, de maand waarin de Spelen worden gehouden.