Gezondheid Gil licht verbeterd

De toestand van Jesus Gil, eigenaar van de Spaanse voetbalclub Atlético Madrid, is stabiel maar nog altijd zorgwekkend. De 71-jarige zakenman werd zondag getroffen door een beroerte en verblijft in een ziekenhuis in Madrid. Gil werd zondag opgenomen in een ziekenhuis in de Spaanse stad Talavera en in de loop van de dag overgebracht naar Madrid. De omstreden Gil was zestien jaar voorzitter van Atlético Madrid. Hij trad in 2003 af, naar eigen zeggen wegens zijn zwakke gezondheid. Begin 2003 kreeg hij een pacemaker. Gil heeft nog wel het merendeel van de aandelen van de club uit de Primera División in zijn bezit. Gil is verwikkeld in rechtszaken die zowel met zijn voorzitterschap als met zijn oude functie van burgemeester van Marbella te maken hebben. Hij zat verscheidene keren in de cel wegens financiële malversaties.