Colombiaan bevrijd na zes weken gijzeling

De Amsterdamse recherche heeft afgelopen vrijdag in Amstelveen een 42-jarige Colombiaan bevrijd die bijna anderhalve maand werd gegijzeld. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt. De man werd na een korte schotenwisseling in het Vondelpark op 26 maart ontvoerd. De politie heeft in totaal zes mensen gearresteerd.

De Colombiaan had die dag samen met zijn broer in het park een afspraak met een man. Terwijl zij stonden te praten voegden zich twee mannen met vuurwapens bij hen. Kort daarna vielen er enkele schoten. Een van de broers wist te vluchten, de andere werd gedwongen in een gereedstaande auto te stappen. Bij de schietpartij raakte niemand gewond.

De ontvoerders namen volgens de politie contact op met de familie van de gegijzelde man en eisten losgeld. De politie maakte de ontvoering pas gisteren bekend, nadat het spoor in de richting van Aken in Duitsland wees. Daar viel de Duitse politie vrijdag ook een huis binnen, waarbij een man en een vrouw werden aangehouden vanwege betrokkenheid bij de ontvoering. Gelijktijdig werden twee mensen aangehouden in het huis in Amstelveen, waar ook de ontvoerde Colombiaan zat. Later hield de politie nog twee mensen aan in een auto.