Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Tegenvallers voor Duitse overheid

De Duitse overheid rekent voor de komende jaren op miljarden aan tegenvallers. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse ministerie van Financiën waarop persbureau Reuters de hand heeft gelegd. Dit jaar zal de belastingopbrengst 7,5 miljard euro lager uitvallen dan verwacht, volgend jaar 14 miljard. De kans dat Duitsland opnieuw de Europese begrotingscriteria zal overschrijden neemt daarmee fors toe. Dit weekeinde zei minister van Financiën Hans Eichel (SPD) dat hij een overtreding niet meer kan uitsluiten.