Congrescentrum weigert AEL ook

Het Nederlands Congres Centrum (NCC) ziet af van de verhuur van een van zijn zalen aan de Arabische Europese Liga (AEL). De AEL wilde op 21 mei een bijeenkomst houden met de Pakistaanse fundamentalistische leider Qazi Hussain Ahmed. Een woordvoerster van het NCC gaf vandaag aan dat de reservering is opgezegd omdat de AEL niet had verteld wat het doel en de aard van de bijeenkomst zou zijn.

De lezing zou eerst plaatsvinden in een ruimte van de Haagse Hogeschool. Net zoals het NCC zag het bestuur van de Haagse Hogeschool af van de verhuur aan de AEL.

Hussain Ahmed en zijn partij Jamaat-e-Islami zijn fel gekant tegen de steun van de Pakistaanse regering aan de Verenigde Staten. De partij steunde het Talibaan-regime in buurland Afghanistan, wordt verdacht van banden met Al-Qaeda en streeft naar een strenge islamitische samenleving in Pakistan. Eerder deze week riep het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) de regering op om Hussain Ahmed de toegang tot Nederland te weigeren. In Antwerpen probeerde de AEL onlangs vergeefs een ruimte voor een lezing van Hussein Ahmed te reserveren.