Particuliere school in Hilversum failliet

De Hilversumse particuliere school Rens&Rens, voor hoger en middelbaar techniekonderwijs, is failliet. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam eerder deze week verklaard. De school is in handen van vennootschap `R&R onderwijs bv' die een schuld heeft van ten minste 400.000 euro.

De particuliere school, in 1925 opgericht door de familie Rens, kwam zes jaar geleden in het nieuws toen ze werd overgenomen door telecommunicatiebedrijf Datelnet. Het was daarmee de eerste Nederlandse school in bedrijfshanden.

Datelnet wilde via Rens&Rens het schaarse aanbod aan adequaat opgeleide telematica-experts vergroten. De bedoeling was om het aantal studenten van 500 destijds te verhogen tot 2.000 in 2002. De school is een aantal jaren geleden overgenomen door ondernemer C. Touw. Die was voor commentaar niet bereikbaar.

Volgens curator Van Dijk van advocaten- en notarissenkantoor CMS Star Busmann telt de school nu zo'n 200 studenten. Het faillissement is waarschijnlijk te verklaren door het afnemende aantal studenten, waardoor de vennootschap minder inkomsten had.

Van Dijk inventariseert de mogelijkheden voor een doorstart van de school. ,,De studenten mogen niet de dupe worden van het faillissement'', aldus de curator.