Michael Moore's documentaire wel in Engeland

De documentaire Fahrenheit 9/11 van regisseur Michael Moore, die in Amerika niet wordt uitgebracht, zal deze zomer wel te zien zijn in de Britse bioscopen. De rechten voor vertoning in Groot-Brittannië zijn gekocht door distributeur Optimum Releasing. Dat berichtte The Financial Times gisteren. In Fahrenheit 9/11 wordt kritiek geleverd op president Bush. De documentaire richt zich op de wijze waarop de Amerikanen en het Witte Huis reageerden op de aanslagen van 11 september 2001. Ook worden relaties aangetoond tussen de familie Bush en prominente Saoedi's, onder wie familieleden van Osama bin Laden. Volgens Moore houdt distributeur Miramax, een dochteronderneming van The Walt Disney Co., de vertoning van zijn documentaire in Amerika tegen, omdat het moederconcern bang zou zijn voor het verliezen van de belastingvoordelen van Disneyland, Florida. In die staat is Jeb Bush, de broer van de president, gouverneur. The Walt Disney Co. zegt dat Moore uit is op een publiciteitsstunt aan de vooravond van de première van Fahrenheit 9/11 op het Filmfestival Cannes