Klassieke Edison voor Rostropovitsj

De Russische cellist Mstislav Rostropovitsj, dit jaar de winnaar van de Edison-oeuvreprijs, is ook een van de winnaars van de gisteren bekendgemaakte Edisons voor de beste klassieke cd-producties. Hij was de dirigent van een bekroonde opname van viool- en altvioolconcerten van Britten en Walton, met Maxim Vengerov als solist bij het London Symphony Orchestra. In de categorie koormuziek won het Stabat Mater van Rossini, uitgevoerd door het Groot Omroepkoor en het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly. Het eerste deel van de `Anthology of the Royal Concertgebouw Orchestra' won bij de historische uitgaven. Andere Edisons gaan naar onder meer dirigent Harnoncourt, Le Concert Spirituel, een Kurtág-cd, het Zehetmair Quartett en dirigent René Jacobs. De Edisons worden 4 juni uitgereikt tijdens een Gala in het Amsterdamse Concertgebouw, live uitgezonden door AVRO en NPS.