Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Drugsboot Arnhem slagzij

Brandweer en politie in Arnhem probeerden vannacht te voorkomen dat een afgemeerde drugsboot zou zinken. Het schip dat volledig is gerenoveerd voor opvang aan drugsverslaafden, maakte zwaar slagzij. Rijkswaterstaat assisteerde bij de reddingsoperatie. De scheepvaart over de Rijn werd tot nader orde stilgelegd. Er verbleven nog geen drugsverslaafden op het voor 6 miljoen euro opgeknapte vaartuig. De boot zou binnenkort in gebruik worden genomen. Enkele ondernemers hadden de gemeente voor de rechter gesleept omdat ze overlast vrezen. Het stadsbestuur wees de bezwaren eerder van de hand.