Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

`Bedreiging Annan echt'

VN-chef Kofi Annan heeft gisteren gezegd dat hij de doodsbedreiging, die woensdag tegen hem en Irak-gezant Brahimi zijn geuit, ,,serieus'' neemt. Het VN-hoofdkwartier liet gisteren weten dat het de beveiliging van de secretaris-generaal opvoert. ,,We nemen het [de bedreiging] serieus en we zullen voorzorgsmaatregelen moeten nemen en vervolgens doorgaan met mijn leven en werk'', zei Annan.

De doodsbedreiging wordt op een geluidsband geuit door een stem die wordt toegeschreven aan Osama bin Laden. Volgens een anonieme CIA-functionaris is de band authentiek. De dreiging is geuit op twee websites, die bekend staan om militante islamitische berichten.