Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Accell neemt F. van Buuren over

Fietsfabrikant Accell (onder meer Batavus, Koga Miyata, Sparta) uit Heerenveen doet opnieuw een overname op het gebied van fietsonderdelen. Het gaat om het Amsterdamse bedrijf F. van Buuren & Co. Partijen hebben hiervoor een intentieverklaring getekend. Dat heeft Accell gisteren bekendgemaakt. F. van Buuren & Co. levert fietsonderdelen en fietsaccessoires aan de vakhandel en de groothandel in de Benelux. Het bedrijf draaide vorig jaar met zeventien werknemers een omzet van circa 5 miljoen euro. Het is de tweede acquisitie in korte tijd van Accell op het gebied van fietsonderdelen. Eerder dit jaar nam Accel de Nederlandse handelsonderneming Juncker over.