Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Record rechtshulp voor arbeidszaken

Het aantal mensen dat een beroep doet op rechthulp voor een aan arbeid gerelateerde kwestie, is met 10 procent gestegen: van 4 procent in 2002 naar 4,4 procent in 2003. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dat cijfer is niet eerder zo hoog geweest. Het grootste deel van deze zaken betreft ontslag. In totaal heeft in 2003 31 procent van alle mensen ouder dan 18 een beroep gedaan op rechtshulp van een advocaat, een bureau voor rechtshulp, een notaris of een andere organisatie.