PSV trekt weer aan Amerikaans talent

PSV heeft nog steeds belangstelling voor Freddy Adu, het grootste voetbaltalent ter wereld. Deze veertienjarige revelatie van de Amerikaanse profcompetitie heeft een verhouding met Stéphanie Herz, de veertienjarige Nederlandse tennisbelofte die haar opleiding genoot op de tennisschool van Nick Bollettieri. Komend najaar verhuist ze weer van het Amerikaanse Bradenton naar Eindhoven.

PSV heeft eerder een gesprek gevoerd met Adu, die op zijn zevende van Ghana naar de Verenigde Staten emigreerde en onlangs een spectaculair miljoenencontract met Nike afsloot. De tiener kwam niet naar Eindhoven, omdat PSV hem vanwege zijn leeftijd niet meer dan een plaatsje in de B-jeugd kon beloven. Adu maakte onlangs bij DC United zijn debuut in de Major League Soccer (MLS).

,,Onze scouts zijn hem heel intensief blijven volgen'', zegt voorzitter Van Raaij van PSV. ,,We hebben de hoop niet opgegeven. We onderzoeken of we hem kunnen halen. Er zijn raakvlakken. PSV onderhoudt nauwe banden met Nike. En Philips is sponsor van het Amerikaanse voetbal; mijn opvolger Westerhof was als topman in Amerika nauw bij dat contract betrokken. Adu's verhouding met die talentvolle tennisster uit Eindhoven kan misschien ook iets opleveren.''

Technisch directeur Arnesen van PSV bevestigt de interesse voor Adu. ,,Natuurlijk zouden we hem er dolgraag bij hebben. Maar zelfs als hij gaat samenwonen met Stéphanie Herz, krijgt hij niet zomaar een werkvergunning. Hij is namelijk nog geen achttien jaar. Nu kunnen we hem geen werk aanbieden. Hij is namelijk nog geen zestien jaar. Verhuren aan een Belgische club? Ik weet niet of het lukt. Er zijn contacten, laten we hopen dat hij ooit naar PSV gaat.''

Adu's vriendinnetje Stéphanie Hertz verhuisde op tienjarige leeftijd met haar vader, moeder en broer naar de tennisschool van Bollettieri in Florida. Haar Amerikaanse leermeester die eerder onder anderen Andre Agassi, Jim Courier, Monica Seles en Martina Hingis onder zijn hoede had, voorspelde Herz een plaats bij de beste vijf van de tenniswereld. Hertz over haar geliefde: ,,Freddy zal op den duur toch wel bij een Europese topclub terecht komen. Hopelijk eerst bij PSV en dan misschien wel naar Chelsea. Al ben ik eerlijk gezegd nog wel voor Ajax'', zegt de Eindhovense Herz.