Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Munitiedepot blijft ontploffen

Bij de explosie van een munitiedepot van het leger zijn gisteren en vandaag in Melitopol in Oekraïne vijf mensen om het leven gekomen en twee anderen gewond geraakt. Tienduizend inwoners van vijftien dorpen werden geëvacueerd nadat brand was uitgebroken in de opslagplaats – waar het equivalent van 4500 treinwagons munitie ligt – en het tot een groot aantal krachtige explosies kwam. Vandaag ontplofte nog steeds munitie: de brand woedde vanmiddag nog steeds.