Hogere omzet Vedior

De omzet van uitzendconcern Vedior was 1,48 miljard euro in het eerste kwartaal van dit jaar, een stijging van 7 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De omzet van de Nederlandse tak daalde met 10 procent tot 113 miljoen euro. In Nederland leed Vedior ook een nettoverlies van 50 miljoen euro, tegenover een verlies van 57 miljoen het jaar ervoor. Deze daling werd goedgemaakt door goede cijfers in Groot-Brittanië en andere landen in Europa. Daar werd een omzetstijging van 22 procent geboekt.

Ook uitzendconcern United Services Group (USG) zag in Nederland de omzet teruglopen. Het moederbedrijf van onder meer Start en Unique had in het eerste kwartaal 16 procent minder omzet dan het jaar ervoor. De omzet daalde van 230 miljoen vorig jaar naar 192 miljoen euro dit jaar. Daardoor maakte het bedrijf ook verlies: 3,2 miljoen euro tegen een winst van 3,1 miljoen vorig jaar. In tegenstelling tot bij Vedior boden activiteiten in andere landen onvoldoende compensatie. USG is ook actief in België, Duitsland, Italië, Spanje en Portugal. De totale omzet van USG liep in de eerste drie maanden met 8,7 procent terug tot 291,8 miljoen.

UITZENDMARKT: pagina 11