Eigen nieuws

Twee minuten stil

Ik, mijn vader, mijn moeder en mijn zusje zijn deze vakantie een paar dagen naar ons vakantiehuisje in Frankrijk geweest. Het was erg gezellig en toen we terug naar huis gingen was het dodenherdenking. We gingen in België tanken en een ijsje eten. Toen we hadden betaald was het 20.00 uur en we bleven dus twee minuten bij de benzinepomp staan, met een lekker ijsje.

Eigen 4 mei-nieuws en -tekening van Rasa Muller, 10 jaar, uit Haarlem

Eigen bloementekening van Maaike Westendorp, 5 jaar, uit Haarlem

Meerkoetjes

Er waren eens drie kleine meerkoetjes. Ze konden al heel goed zwemmen. Eentje ging onder de brug en toen kam hij weer terug. En later zaten ze allemaal in hun nest. We plukten ook fluitekruid, van die witte bloemen, groot en klein, heel veel.

Eigen watervogelnieuws en -tekening van Emma Zeegers, 4 jaar, uit Nieuw-Vennep

Vrijmarkt

We hebben op de vrijmarkt gestaan.

Ik had veel dingen verkocht een: paar knuffels, een po, spelletjes en 5 boekjes.

Ik had een Pucca tas gekregen.

Een fotolijstje bij Annemijn mijn vriendin gekocht.

En ook een kaart en 4 armbandjes.

Toen ik thuiskwam, telde ik mijn geld. Ik had € 12,- verdiend.

Eigen nieuws van Esther Warnar,

8 jaar, Gouda

Zomerdag

Het gras wordt weer groen

de zon is weer geel

op deze mooie zomerdag

ik heb een indianenspeer gevonden

op deze mooie zomerdag

het gras gaat weer groeien

het zonnetje wordt weer geel

geel geel geel

Eigen gedicht van Tjebbe Ibsen,

6 jaar, uit Eemnes

Ei

De kip legt een ei.

Wat ben ik blij

Door die kip in de wei,

Zij legt dat ei alleen voor mij.

Krak doet het ei,

Een kuiken uit het ei.

Eigen kippengedicht van Yanou Athineos, 8 jaar, uit Gouda