Vijf jongeren verdacht van verkrachting

De politie heeft vijf Rotterdammers aangehouden die worden verdacht van het verkrachten van een 14-jarig meisje in de Maasstad.

De Rotterdammers, in de leeftijd van 13 tot 16 jaar, hebben de verkrachting bekend en worden vandaag voorgeleid aan de officier van justitie.

Het misdrijf is gepleegd op 3 maart in een woning in de wijk Beverwaard, maar het meisje durfde pas vorige week aangifte te doen. Het meisje, zo heeft de politie gisteren bekendgemaakt, werd door ,,een vage bekende'' het huis binnengelokt, waarna de jongen haar verkrachtte. Vier andere jongens die naar de woning waren gekomen, misbruikten het meisje eveneens. Daarna wist het meisje te ontsnappen.

De politie noch het openbaar ministerie wil verder mededelingen doen over de zaak. De krant BN/De Stem schrijft vanochtend dat drie van de vijf verdachten broers van elkaar zijn.

Afgelopen maandagmorgen zouden ze van hun bed zijn gelicht. Het gezin zou afkomstig zijn van de Antillen en vier jaar in Nederland wonen. De oudste broer (16) is volgens het dagblad vader van een eenjarige baby. De jongste verdachte zou net 13 jaar zijn geworden.

In Rotterdam speelt nog een vergelijkbare zaak. Justitie is bezig met een onderzoek naar acht jongeren die in Rotterdam-West maandenlang meisjes van tussen de 13 en 15 jaar zouden hebben misbruikt. De slachtoffers zouden zij hebben gechanteerd met foto's van de seks.

Volgens de politie maken de verdachten deel uit van een groep van twintig jongeren die zich schuldig hebben gemaakt aan berovingen, inbraken en bedreigingen. Zij moeten op 8 en 22 juni voor de rechtbank in Rotterdam verschijnen.