Verkerk verliest op gravel Rome

Martin Verkerk is er niet in geslaagd de derde ronde te bereiken van de Italian Masters in Rome. De 25-jarige Nederlandse tennisser verloor op gravel in drie sets van Luis Horna uit Peru: 6-4, 3-6 en 6-3.

Verkerk ontdeed zich dinsdag van de Amerikaan Todd Martin, maar ondervond gisteren hinder van een blessure aan zijn hand. Zondag stond Verkerk nog in de finale van het toernooi in München. Hij verloor toen van de Rus Nikolaj Davidenko. Zijn blessure, een peesontsteking, had vervolgens te weinig tijd om te genezen.

Horna en Verkerk stonden in 2003 eerder tegenover elkaar in de tweede ronde van Roland Garros. Destijds won Verkerk, nadat de Peruaan maar liefst drie matchpoints had verspeeld. Verkerk baarde vervolgens opzien door uit het niets de finale in Parijs te halen.

Gisteren was het de beurt aan Verkerk om kansen te laten liggen. In de derde set liet hij drie breekkansen aan zich voorbij gaan. Het eerste matchpoint van Horna werd nu wel benut.

Sjeng Schalken moest vanmiddag op herhaling. De wedstrijd van de Limburger tegen Filippo Volandri werd gisteravond bij een voorsprong van 2-1 voor de Italiaan in de eerste set wegens de regen afgebroken. Schalken haalde deze week voor het eerst sinds jaren de tweede ronde in Rome na een zege op de Australiër tegen Wayne Arthurs.

Kim Clijsters heeft gisteren op een succesvolle manier haar rentree in de WTA-toer gemaakt. De Belgische nummer twee van de wereld versloeg, zij het met enige moeite, de Spaanse qualifier Marta Marrero op het Duitse Open in Berlijn: 6-3, 2-6 en 6-4. De Vlaamse tennisster bereikte met haar eerste zege de derde ronde, in de eerste ronde had ze een bye.

Clijsters was wekenlang uit de roulatie door een blessure aan haar linkerpols. Hierdoor speelt ze met een brace, die problemen oplevert bij haar backhand. Ook gisteren had het hulpmiddel invloed op haar spel. Marrero sloeg in de zesde game van de laatste set drie dubbele fouten, wat Clijsters alsnog aan een overwinning hielp.