Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Onderwijs

Thailand zoekt brein aanslagen

De Thaise politie is een klopjacht begonnen naar een islamitische onderwijzer die er van wordt verdacht het brein te zijn achter een serie aanslagen, eind april, waarbij, na hardhandig ingrijpen van het Thaise leger, 108 vermeende moslimextremisten en vijf militairen zijn omgekomen. Het gaat om de voortvluchtige Yusof Rayalong, een 33-jarige leraar van een religieuze school in Yala, die zijn leerlingen zou hebben aangezet tot het plegen van aanslagen op Thaise doelen. De verdenking van Yusof zou zijn gebaseerd op de verklaringen van twee gevangengenomen aanslagplegers.