OM NAAR UIT TE KIJKEN

BEELDENDE KUNST

Marien Schouten

Van 8 mei tot en met 12 september toont Marien Schouten (Andel, 1956) nieuw keramisch werk in De Pont. In 2001 maakte de schilder een ruimtelijk werk van geglazuurd keramiek, getiteld De Groen Kamer die deel uitmaakt van de vaste collectie van De Pont. Sindsdien maakte Schouten een aantal grote `koppen' in klei en gips, bedekt met een azuurlaag die een organische groeivorm suggereert.

De Pont stichting voor hedendaagse kunst. Wilhelminapark 1, Tilburg.

MUSICAL

John Kraaijkamp Musical Awards.

Zeven nominaties voor de Abba-musical Mamma Mia! van Joop van den Ende en het veel minder grootschalige Merrily we roll along van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Van de 21 musicals van het afgelopen seizoen werden er in totaal 17 genomineerd. Wie er in de prijzen vallen, wordt pas maandag bekendgemaakt tijdens een gala in het nieuwe Luxor-theater in Rotterdam.

Maandag 10 mei 20u30 RTL4.

MUZIEK

Didone

Tijdens de Zaterdag Matinee, vanuit het Amsterdamse Concertgebouw rechtstreeks uitgezonden door Radio 4, klinkt de Nederlandse première van de opera Didone (1650), gecomponeerd door Francesco Cavalli, tijdgenoot van Claudio Monteverdi. Het verhaal van Didone, de nasleep van de Trojaanse oorlog, wordt vertolkt door 14 zangers. Er zijn twee bassen en een mezzo, elf hoge mannen- en vrouwenstemmen, begeleid door het Ensemble Elyma.

Didone: 8 mei 14u Concertgebouw Amsterdam. Res 020-6718345. Radio 4: 8 mei 14u; 11 mei 20u.

TONEEL

Getemde Feeks Dit is alweer de 3de Getemde Feeks dit seizoen. Blijkbaar spreekt Shakespeares komedie, over de sterke vrouw die tot slaafse echtgenote wordt gedrild, nog altijd aan. Het Maastrichtse Vervolg heeft schrijver Erik-Ward Geerlings en regisseur Matthijs Rümke aangetrokken voor een eigentijdse bewerking. De laatste staat in ieder geval garant voor enerverend, speels theater. Met Margje Wittermans en Tygo Gernandt als het vechtpaar.

Première 8 mei Derlon Theater, Maastricht. Aldaar t/m 5 juni. Inl 043-3507171 of via www.hetvervolg.nl.

DANSTHEATER

I la Galigo Regisseur Robert Wilson komt naar het Amsterdamse Muziektheater met I la Galigo, een Indonesisch danstheaterstuk met veel muziek, gebaseerd op Sureq Galigo, een episch gedicht van het Bugis volk uit Zuid Sulawesi over de creatie van de wereld. Wilson tracht de eeuwenoude tradities en folklore samen te doen gaan met zijn eigen monumentaal abstracte theater.

12-14 mei Muziektheater, A'dam. Inl 020-6255455 of www.muziektheater.nl