Moslimgemeenschap 1

Het artikel `Het blijft stil aan de moslimkant' van publicist Mohammed Benzakour (Opinie & Debat, 1 mei) munt als zovele reacties uit de moslimwereld uit in het ontbreken van het nemen van enige eigen verantwoordelijkheid. Het overkomt de moslims en Arabieren allemaal; ze worden uitgebuit, bezet en iedereen walst over hen heen.

Geen woord valt er te lezen over het ontbreken van democratie in enig Arabisch land, maar het wel volop aanwezig zijn van rechteloosheid en soms meedogenloze terreur van staatswege en van de eigen bevolking. Wel alle aandacht voor de Palestijnen in Israël, maar geen woord over bijvoorbeeld de brute moorden op onschuldige Algerijnse vrouwen en kinderen en die al duizenden slachtoffers hebben gemaakt.

Geen woord over de critici van de machthebbers in bijvoorbeeld Syrië of Saoedi-Arabië die in de gevangenissen en kerkers zitten na meestal eerst te zijn mishandeld of gemarteld. Laat staan dat Benzakour het zich verwaardigt even stil te staan bij de wandaden van de gevallen Iraakse leider Saddam Hussein. Nee, het vizier van Benzakour is alleen gericht op het verderfelijke Amerika en het zionistische Israël.

Vanuit zijn (nieuwe) vaderland Nederland wil hij zelfs geen stelling nemen tegen moslimterreur, althans, hij acht het niet nodig hierop te reageren. Het enige wat hij over zijn lippen krijgt is dat ,,Bin Laden het huis van de islam geen goede naam bezorgt''. Niet een erg duidelijk en helder standpunt tegenover deze niets ontziende terreur, dunkt me. Tegelijkertijd verwacht hij wél een reactie van de Joodse Gemeente Amsterdam, de Likud Nederland en het CIDI op ,,de staatsterreur van Israël''. Helemaal bont maakt Benzakour het door het recente verzoek van minister Verdonk aan moskeebesturen om melding te maken van dreiging van moslimterroristen, af te doen als een oproep tot verklikken en meewerken aan repressie.

Van zijn kant kunnen we blijkbaar niet op steun tegen moslimterrorisme rekenen. De zojuist door de overheid gepresenteerde `Integratie- en migratieparaaf' behoort volgens Benzakour tot de meest draconische van de wereld. Kennis van minimaal 500 Nederlandse woorden en enig onderricht in de Nederlandse cultuur en samenleving wordt door hem afgedaan als draconisch! Benzakour beseft blijkbaar nog steeds niet in wat voor vrij, tolerant en democratisch land hij (vrijwillig) is terechtgekomen, `en dat is geen goed nieuws'.

    • J. Visser