Financiële prikkels 1

Na het lezen van het hoofdartikel op 3 mei `Googelen' met geld', maakte een warm gevoel zich van mij meester.

,,Maar met de discussies over de hoogte van salarissen lijken Nederlandse politici uit het oog te verliezen dat in het bedrijfsleven financiële prikkels medebepalend zijn voor de prestatie. Daarop moet het management worden afgerekend; daarvoor zou men moeten worden beloond.

Zouden Balkenende en Bos de miljarden voor Page en Brin ook `excessief' vinden als beleggers bereid zijn die op te brengen? Financiële prikkels stimuleren in het beste geval de gretigheid om risico's te dragen, vernieuwingen te bedenken [...].''

Het is alleen bijzonder te betreuren dat de hoofdredactie dit soort beschouwingen niet veel eerder in de discussies heeft gebracht.

    • H.G. Pellikaan