Wonen in vogelnest aan flat

Sinds zonsopgang 1 mei bewoont acteur Benjamin Verdonck (32) een groot vogelnest aan de Brusselse Ansprachlaan.

Het zwaluwnest is op 31 meter hoogte bevestigd aan het gebouw van het Administratief Centrum. De toneelvoorstelling Hirondelle/Dooi vogeltje/The great swallow gaat over een man die komt, ziet en, in een poging zijn omstanders te omhelzen, valt.

Benjamin Verdonck woonde voor zijn cyclus `Publieke domeinen' al in boomhutten op het Brusselse Baraplein en het Antwerpse Sint-Jansplein.

De acteur brengt sinds maandag in de Vlaamse krant De Standaard dagelijks verslag uit. Naar aanleiding van 1 mei schreef Verdonck over de arbeider en de zwaluw. Een arbeider moet leven van het loon dat hij/zij voor zijn/haar in een ondergeschikte positie verrichte inspanning krijgt.

,,Een zwaluw vraagt niks en bouwt met veren, modder en stro in veertien dagen wat hij wil'', aldus Verdonck. ,,Ik heb drie jaar gevraagd en drie maanden gebouwd met de kruinen van zeven volwassen zilverberken, een beuk, een wilg, drie balen stro, negentig kilo cement, zestig kilo zand en twaalf grote emmers lijm.''

    • Hans Buddingh'