KLM'er wordt kasteelvrouwe

Anetta de Jong stapte een geheel nieuwe wereld in toen ze afgelopen maandag begon als directeur van Stichting Kasteel de Haar in Haarzuilens. Na ruim tien jaar bij de KLM, waar ze diverse functies vervulde op het gebied van personeelszaken, is een kasteel runnen toch iets heel anders. De Jong (39) heeft wel iets met cultuur (,,ik ben amateur zanger''), maar minder met historie. Dat ze toch door een headhunter werd gepolst, komt waarschijnlijk omdat ze van huis uit bedrijfseconoom is: wegens een ingrijpende renovatie moet het kasteel vermoedelijk enkele jaren dicht (park en tuinen blijven wel toegankelijk), terwijl de exploitatie wel gewoon door moet gaan. Het aantrekkelijke aan haar nieuwe baan vindt De Jong de veelzijdigheid. ,,Hier worden veel rollen in mij aangesproken, bij de KLM was dat veel beperkter.'' Nog een voordeel volgens De Jong: ,,Ik woon om de hoek.''

    • Friederike de Raat