Dirty Dancing 2

Hoe noodzakelijk is het voor een film die Dirty Dancing 2 heet om zich precies aan de vooravond van de Cubaanse Revolutie af te spelen? Uiteindelijk gaat het in deze film, die enkele jaren vóór de originele hitfilm uit 1987 is gedateerd, maar om één ding en dat is Romeo en Julia op de dansvloer. Dat gegeven origineel brengen is al voldoende uitdaging, en iets waar Dirty Dancing 2, ondanks een voortdurend bezwete lens niet in slaagt – om te beginnen wegens gebrek aan chemie tussen de beide hoofdrolspelers. Maar dat deze onmogelijke liefde, ingeleid door veel broeierig bedoelde danssessies, door Fidel Castro persoonlijk om zeep geholpen wordt, dat moet zelfs voor een scenarioschrijver als Boaz Yakin (die ooit het pure en hartverscheurende Fresh maakte) wanhopig hebben gemaakt. Patrick Swayze, de ster uit de originele film, is te zien in een opgerekte gastrol, waarvan je je afvraagt of die misschien na het voltooien van de film is toegevoegd om het geheel wat beter verkoopbaar te maken.

Dirty Dancing 2: Havana Nights. Regie: Guy Ferland. Met: Diego Luna, Romola Garai, Sela Ward, John Slathery, Patrick Swayze. In: 50 bioscopen.

    • Dana Linssen