Daling resultaat vastgoedbelegger Rodamco Europe

De waardedaling van de panden van vastgoedbelegger Rodamco Europe heeft in het eerste kwartaal van 2004 de nettowinst gedrukt. Het resultaat kwam uit op 77,1 miljoen euro, ruim 10 procent minder dan een jaar geleden. De beleggingen zakten 1,4 miljoen euro in waarde, tegen een stijging van 13 miljoen in 2003, aldus Rodamco Europe vandaag. Het is dit jaar voor het eerst dat vastgoedfondsen de herwaardering van de winkels en kantoren moeten meenemen in de winstcijfers. Voorheen hadden schommelingen in de prijs van de panden alleen invloed op het eigen vermogen. Sinds 1 januari moeten bovendien de kosten voor het bestuur volledig meegeteld worden. Rodamco Europe bezit voor ruim 7 miljard euro aan panden. Circa 85 procent daarvan zijn winkelcentra, voornamelijk in Nederland, Frankrijk, Spanje en Zweden.