Boris boos over Nieuwe Revu-cd

Boris Titulaer is boos op de Nieuwe Revu, die in het nummer van deze week gratis een cd van zijn vroegere groep Sofuja heeft bijgevoegd. Drie dagen na de overwinning van Boris in Idols lag het blad, een dag eerder dan gewoonlijk, in de winkels met een tien nummers tellende cd, aangekondigd als `de geheime Boris-cd'. Boris is teleurgesteld in zijn vroegere muzikale partner Gino Taihuttu, die claimt dat hij de rechten van de opnamen bezit. In een persverklaring zegt Boris: ,,We hebben veel van elkaar geleerd en ik met name van zijn ervaring. Mijn gebrek aan ervaring heeft hij misbruikt.''

Zijn platenmaatschappij (BMG) en management (AT Productions) overwegen juridische stappen. Ze zoeken op dit moment uit hoe het precies zit met de rechten. Volgende week dinsdag komt Boris' eerste officiële single, When You Think Of Me, pas uit. Boris is deze week begonnen met zijn album, dat eind mei wordt verwacht.

In het bijbehorende artikel in Nieuwe Revu wordt gezinspeeld op 'het verborgen leven van Boris', maar de meest pikante onthulling is dat de nieuwbakken ster zijn zoontje Django verwekte op een matras in Taihuttu's studio. Sofuja speelde met enig succes in Zuid-Spanje, vooral op straat. De verhoudingen tussen de meester en zijn voormalige pupil zijn intussen danig verstoord, met als voornaamste inzet, uiteraard, geld.

De hoofdredacteur van Nieuwe Revu, Mark Koster, suggereert in zijn column dat Boris een neuscorrectie heeft laten doen en presenteert een oude foto van Boris als `bewijs'. In het persbericht gaat Boris hier niet op in.

    • Jacob Haagsma