Spelers Real Madrid verdienen nog 't beste

Real Madrid is deze week een opvallende afwezige in de halve finale van de Champions League en op nationaal niveau is het sterrenensemble ook al naar het tweede plan afgezakt. Maar wat betreft de hoogte van spelerssalarissen is de `Koninklijke' nog wel absolute koploper. Volgens een jaarlijks onderzoek van het Franse weekblad France Football heeft de Spaanse topclub de drie best betaalde voetballers van de wereld onder contract.

David Beckham voert de lijst van grootverdieners aan. De middenvelder en aanvoerder van het Engelse elftal kreeg het afgelopen jaar 22,4 miljoen euro op zijn rekening bijgeschreven. Ruim elf miljoen dankt de sterspeler van Real, die vooral bij vrouwen in trek is, aan opbrengsten uit reclames. Hij heeft een salaris van ruim 6 miljoen en kreeg 3 miljoen voor zijn verschenen autobiografie. Beckham verdiende 1,5 miljoen tijdens de tournee met Real Madrid door Azië. Hij dankt de rest van zijn inkomsten aan winstpremies.

De Braziliaan Ronaldo (16,5 miljoen euro) en de Fransman Zinedine Zidane (14 miljoen euro) bekleden respectievelijk de tweede en derde positie op de financiële voetbalranglijst. Zij spelen ook allebei voor Real, dat dit seizoen in sportief opzicht niet aan de verwachtingen voldoet. De uittredende kampioen van Spanje staat momenteel tweede in de Primera Division en werd in de kwartfinales van de Champions League vorige maand verrassend uitgeschakeld door het minder kapitaalkrachtige AS Monaco.

De Schot Sir Alex Ferguson is nog steeds de best verdienende voetbaltrainer ter wereld. De manager van Manchester United verdiende afgelopen jaar ruim 8,6 miljoen euro. Nummer twee in de lijst van best betaalde oefenmeesters is zijn Zweedse collega Sven Göran Eriksson. De bondscoach van het Engelse nationale team genoot volgens het onderzoek van France Football een jaarinkomen van 5,5 miljoen euro.